Despre

Ca mai toți românii din sudul țării ce au prins o parte din regimul comunist, primul contact cu limba bulgară l-am avut prin intermediul televiziunii bulgare. De mic am învățat alfabetul, pronunția și multe cuvinte. La câțiva ani după 1989 contactul s-a pierdut, pentru că firmele de cablu ce au apărut nu mai furnizau și televiziunea bulgară, așa că am uitat mult din ce știam. O bază însă a rămas, așa că am decis să o folosesc când am descoperit că există un curs la Livemocha. Cursul s-a dovedit a fi destul de elementar, așa că după o vreme am început să caut și alte metode.

Întrucât nu am văzut să existe resurse românești m-am hotărât să strâng aici câte ceva din ce am învățat până acum și din ce voi mai învăța, cu scopul de a le fixa mai bine în minte și eventual de a stârni curiozitatea oricui are un interes cât de mic pentru țara vecină, pentru că nu vor fi numai articole legate de limbă ci și din alte domenii.

Nu știu în ce ritm voi putea scrie aici și nici în ce direcție se va îndrepta Bulgarikon în timp. Ideal ar fi să îl acceseze cât mai mulți oameni interesați de bulgară, care vor să discute diverse aspecte legate de învățarea limbii de către nativii români, sau despre orice ține de Bulgaria în general. În acest sens probabil va fi util un forum la un moment dat, dar asta depinde de numărul celor interesați. De asemenea, întrucât învăț singur e posibil să rămân cu idei greșite, așa că orice corectare a eventualelor inadvertențe publicate aici este binevenită.

Приятно четене!

2 comentarii la „Despre

 1. Gabriel

  Salut. Sunt Gabriel si tin sa te felicit pentru ceea ce faci aici. Eu am invatat limba bulgara in Anglia, deoarece acolo erau foarte multi vecini de la sud de Dunare dornici de un trai mai bun. Pot spune ca am fost nevoit sa o invat, pentru ca dintr-un grup de 15 persoane, doar vreo 4 stiau engleza. Abia am gasit blogut tau si inca ma familiarizez cu el. Oricum , e foarte interesant. Felicitari!

  Răspunde
  1. Mihai Autor articol

   Mulțumesc! Dacă ai sugestii pentru articole viitoare sau îmbunătățiri te rog să îmi spui, în mod sigur e loc de mai bine în organizare. Deocamdată am introdus experimental un sistem de tooltips, în cel mai recent articol (cel despre сирене по шопски), în care se poate vedea pronunția cuvintelor bulgărești, la mouse over pe o iconiță. După ce îl mai testez o să îl extind în tot site-ul.

   Răspunde

Lasă un răspuns